Delbetala räntefritt upp till 12 mån

Köpvillkor

Via webshopen kan kunder från Sverige, Danmark och Finland (ej Åland) beställa. Om du bor i ett annat land går det bra att maila oss på info@arteget.se så försöker vi hjälpa dig manuellt. 

Allmänt
Alla priser för privatpersoner i webshopen visas inklusive moms som standard. Momsen är 6% på böcker, 12% på livsmedel/kosttillskott och 25% på tjänster och övriga varor. 
Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa. 

Frakt
Frakt & emballageavgift tillkommer på alla ordrar som behöver sändas med post/fraktbolag, avgiften är viktbaserad vilket ger ett rättvist pris då den som enbart handlar få lätta produkter inte ska behöva betala samma fraktavgift som den som har beställt en tung order med höga omkostnader. 
Det är viktigt att hämta ut sitt paket hos Postombudet i tid så leveransen inte går i retur till oss, vi debiterar 250:- för ej uthämtade paket inom Sverige och 500 kr för utrikesorder. 

Ångerrätt
Som privatperson har du 14 dagars ångerrätt, vilket innebär att du får pengarna tillbaka om du ångrar ditt köp. Returer av varor skall återsändas i lämpligt ytteremballage (exempelvis wellpappkartong). Eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning, debiteras dig som kund. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden. Ångerfristen börjar löpa från dagen du tar emot varan. Om du köper en tjänst räknas ångerfristen från den dag du ingick avtalet och genomförde beställningen i webshopen. Genom att godkänna detta avtal i kassan samtycker du till att tjänster som köps också kan påbörjas under ångerfristens tid och att du vid dessa fall inte har någon ångerrätt. En tjänst räknas som påbörjad direkt när frågeformulär mottagits av kunden, intervju har inletts via telefon/video/besök eller när kurs startat.

Ångerrätten gäller inte:

  • För livsmedelsklassade produkter.
  • För produkter som REAts ut pga kort bäst före datum eller annan defekt som uppges i produktbeskrivningen.
  • För företag.
  • För tjänster som på något vis har påbörjats - exvis mottagande av frågeformulär/LAB-kit eller hälsointervju.
  • För specialbeställda produkter som ej ingår i webshopens ordinarie sortiment.

Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna Reklamationsnämnden som kan göra en opartisk bedömning och lämna en rekommendation på hur tvisten kan lösas. På Allmänna reklamationsnämndens hemsida kan du läsa mer om hur du går tillväga för att skapa ett ärende: http://www.arn.se. 
Använd gärna konsumentverkets blankett för nyttjande av ångerrätt: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett 

Reklamation
Vänligen kontrollera varorna vid leverans. Vid fel på någon av varorna har du rätt att reklamera dessa. Kontakta oss via mail på info@arteget.se så står vi för returfrakten. Om vi godkänner reklamationen så skickar vi en ny vara. Skulle varan vara slut så återbetalar vi köpeskillingen inom 14 dagar. 

Personuppgifter
Arteget AB är ansvarigt för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss. När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Vi tillämpar lagen om GDPR. 

Vi erbjuder säkra betalalternativ via PAYSON

Kortbetalning
Betala med VISA, MasterCard mfl

Direktbetala via Internetbank
Svenska banker: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Finland: OP-bank, Sampo Pankki eller Nordea Finland.

Faktura – kredittid 14 dagar
0 kr tillkommer

Faktura – kredittid 30 dagar
avgift 29 kr tillkommer

Delbetala över 3 månader (endast på ordervärde över 300 kr)
95 kr i uppläggningsavgift 0% ränta, 29 kr/avi

Delbetala över 6 månader (endast på ordervärde över 300 kr)
195 kr i uppläggningsavgift 0% ränta, 29 kr/avi

Delbetala över 12 månader (endast på ordervärde över 300 kr)
295 kr i uppläggningsavgift 0% ränta, 29 kr/avi

Delbetala över 24 månader (endast på ordervärde över 5.000 kr)
295 kr i uppläggningsavgift 9,95% ränta, 29 kr/avi

För att betala mot PaysonFaktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige. Fakturan sänds separat med e-post. Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Det tillkommer även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924

Övrigt

 

Force majeure
Händelser som krig, naturkatastrof, strejk, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt jämförbar händelse, utanför Arteget ABs kontroll - vilken ej kunnat förutses - hänföres till force majeure, vilket innebär att Arteget AB befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Avbokningsvillkor kurser och utbildningar
se separat avsnitt här.


Arteget AB
Lundavägen 33
232 34 Arlöv
Momsregnr: SE556868892201
Godkänd för F-skatt