Kƶpvillkor Arteget AB

Allmänt
I alla priser ingår moms om inte annat anges. Momsen är 6% på böcker, 12% på livsmedel/kosttillskott och 25% på tjänster och övriga varor. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa. 

Olika betalningsformer:

Förskottsfaktura från Arteget AB
När fakturan är betald hanterar vi din order. Ingen kreditupplysning görs vid förskottsfaktura. Ingen fakturaavgift.

Faktura eller delbetalning upp till 24 månader via PAYSON
För att betala mot PaysonFaktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige. Fakturan sänds separat med e-post. Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Det tillkommer även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924

Faktura – kredittid 14 dagar
0 kr tillkommer

Faktura – kredittid 30 dagar
avgift 29 kr tillkommer

Delbetala över 3 månader (endast på ordervärde över 300 kr)
95 kr i uppläggningsavgift 0% ränta, 29 kr/avi

Delbetala över 6 månader (endast på ordervärde över 300 kr)
195 kr i uppläggningsavgift 0% ränta, 29 kr/avi

Delbetala över 12 månader (endast på ordervärde över 300 kr)
295 kr i uppläggningsavgift 0% ränta, 29 kr/avi

Delbetala över 24 månader (endast på ordervärde över 5.000 kr)
295 kr i uppläggningsavgift 9,95% ränta, 29 kr/avi

Kortbetalning
Betala med VISA, MasterCard mfl

SMS - Wy Wallet
Betala med din telefon via appen Wy Wallet.  

Direktbetala via Internetbank
Svenska banker: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Finland: OP-bank, Sampo Pankki eller Nordea Finland.

Fraktavgift
Vi levererar fraktfritt inom Sverige på orderbelopp över 600 kr. Fraktavgift för order under 600 kr är 59 kr inom Sverige. Vid leveranser upp till 1 kg skickar vi med PostenVarubrev, om paketet ej får plats i brevlådan finns det för avhämtning på postens ombud . Paket över 1 kg skickas med DHL Servicepoint och kan hämtas vid DHLs utlämningsställe. Uppge ett mobilnummer i kassan så skickar ombuden sms när paketet kan hämtas. Normal leveranstid är 2-4 arbetsdagar. Vi debiterar 200:- för ej uthämtade paket. Om du beställt en vara och ångrar dig efter vi har skickat ut din beställning måste du returnera paketet. Du kommer annars att bli debiterad 200:- för ej uthämtat paket.

Ångerrätt
Som privatperson har du 14 dagars ångerrätt, vilket innebär att du får pengarna tillbaka om du ångrar ditt köp. Returer av varor skall återsändas i lämpligt ytteremballage (exempelvis wellpappkartong). Eventuella transportskador till följd av bristfällig förpackning, debiteras dig som kund. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden. Ångerfristen börjar löpa från dagen du tar emot varan. Om du köper en tjänst räknas ångerfristen från den dag du ingick avtalet. Genom att godkänna detta avtal i kassan samtycker du till att tjänster som köps också kan påbörjas under ångerfristen och att du då inte har någon ångerrätt när tjänsten är fullgjord.
Det finns ingen ångerrätt för livsmedelsklassade produkter.
Vid tvister som vi inte lyckas lösa tillsammans, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna Reklamationsnämnden som kan göra en opartisk bedömning och lämna en rekommendation på hur tvisten kan lösas. På Allmänna reklamationsnämndens hemsida kan du läsa mer om hur du går tillväga för att skapa ett ärende: http://www.arn.se. 
Använd gärna konsumentverkets blankett för nyttjande av ångerrätt: http://publikationer.konsumentverket.se/kontrakt-och-mallar/angerblankett 

Reklamation
Vänligen kontrollera varorna vid leverans. Vid fel på någon av varorna har du rätt att reklamera dessa. Kontakta oss via mail på info@arteget.se så står vi för returfrakten. Om vi godkänner reklamationen så skickar vi en ny vara. Skulle varan vara slut så återbetalar vi köpeskillingen inom 14 dagar. 

Personuppgifter
Arteget AB är ansvarigt för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss. Dessa uppgifter kommer inte att användas i marknadsföringssyfte såvida du inte själv valt att du vill ha våra nyhetsbrev.
Inga uppgifter lämnas vidare till annan part utan används endast av Arteget AB. Vill du bli borttagen ur registret är det bara att kontakta oss.

Force majeure
Händelser som krig, naturkatastrof, strejk, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt jämförbar händelse, utanför Arteget ABs kontroll - vilken ej kunnat förutses - hänföres till force majeure, vilket innebär att Arteget AB befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Avbokningsvillkor kurser och utbildningar
se separat avsnit här.

Arteget AB, Lundavägen 33, 232 34 Arlöv, Momsregnr: SE556868892201, Godkänd för F-skatt