Arteget AB

Lundavägen 33

232 34 ARLÖV

info@arteget.se 

Artegets lokal

GPS koordinater

Latitud: 55.6330
Longitud: 13.0718

Hotell i närheten

Det hotell som ligger närmast vår lokal i Arlöv är SCANDIC Segevång  det tar ca 5 min med bil eller ca 20 min till fots att ta sig till vår lokal - hotellet lånar även ut cyklar gratis, det är enkelt att hitta. Om du kan tänka dig att åka buss 10-15 minuter eller om du har egen bil rekommenderar vi gärna SCANDIC CITY i Malmö - på detta hotell har ALLA rum eget pentry och kylskåp och det är perfekt eftersom man som sockerberoende gärna fixar med maten själv. 
På SCANDIC hotellen kan du få 20% rabatt på helger om du går med (gratis) i deras klubb "SCANDIC FRIENDS".
Även ICA och COOP MedMera brukar kunna ge bra rabatter på hotellvistelser.

Busshållsplatsen närmast kurslokalen heter Sockerbitstorget (Ja, ironiskt nog!) och där stannar Regionbuss 172 och 130. Man kan även åka "Pågatåg" från Malmö Central eller Triangeln till hållplats BURLÖV (OBS! Inte alla tåg som stannar i Burlöv). Från stationen i Burlöv/Arlöv är det ca 15 min promenad till kurslokalen. På www.skanetrafiken.se finns en enkel funktion där man kan göra reseplan, se kostnad och även förköpa biljetter. 

OBS!!! När ni använder GPS för att hitta ska ni skriva SOCKERBITSTORGET, ARLÖV för att säkert komma rätt. Lundavägen 33 finns även i Malmö och i Lund och många GPS:er visar därför fel.

 


 

Vi samarbetar även med Rehabcenter Steget

STEGET i Helsingborg bedriver professionell beroendebehandling enligt 12-stegsmodellen. På STEGET arbetar man med alkohol, narkotika, läkemedel, spel och mat/sockerberoende. Här kan också den som är anhörig och har ett medberoende få hjälp. När det gäller sockerberoende är det Kicki Käller som bistår kliniken med individuella behandlingar såsom kartläggning för patologiskt bruk av socker (SUGAR), Biokemisk reparation, personlig matplan och föreläsningar. Läs mer om vår samarbetspartners verksamhet på deras hemsida: https://www.rehabcentersteget.se 

Kicki och Ingela Kicki Käller och Ingela Jönsson

Ingela Jönsson, VD

Ingela har ett förflutet med allvarliga neurologiska skador efter en ryggolycka som ledde till delvis förlamning från midjan och nedåt med konsekvenser som konstant värk där läkarnas slutliga dom var "nu blir du inte bättre" så såg framtiden ganska dyster ut trots sjukgymnastik och rehabilitering under 6 år. 

Efter att ha "snubblat över LCHF" och ätit glutenfri lågkolhydratkost med naturliga fetter i ca 6 månader återkom mot alla odds känsel i bortdomnade kroppsdelar, den kroniska värken lättade och sedan blev det bättre o bättre. Balansen förbättrades såväl som benstyrka så dagliga framsteg blev slutligen ett nytt liv med hög livskvalitet utan gåhjälpmedel och stark värkmedicin.

Ett naturligt steg blev nu att utbilda sig inom näringslära mm.

Ingela startade LCHF butiken år 2007 med försäljning av lågkolhydratprodukter via en liten webshop. Företaget växte fort från en hobbyverksamhet som fick plats i en förvaringsbox under sängen i gästrummet till ett företag med 200 kvm lagerlokal, som mest 7 anställda och med leveranser inom hela EU. 2011 ombildades företaget till Aktiebolag och i samband med att Ingela utvecklade verksamheten med ett lågkolhydratscafé ändrades företagsnamnet till Arteget AB. Namnet Arteget står för att äta så som vår ART människan är skapta att äta - anpassat efter vilka matsmältningsenzymer kroppen producerar med en fettsyrabalans som främjar hjärnans och hela kroppens hälsa. De djur som eventuellt äts ska ha levt ett ART-eget liv - dvs fått leva så utlopp för naturliga behov tillgodoses, exempelvis att grisar ska få leva i flock utomhus, ha tillgång till hydda, skog, gjyttja etc...
Idag är både webshopen och caféverksamheten med lågkolhydratprodukter nerlagd då det nuförtiden är lätt att hitta liknande produkter på matvaruhus och vanliga hälsokostaffärer. Verksamheten består idag av klinikmottagning i Arlöv med kurser, behandlingar, föreläsningar och individuell rådgivning med inriktning på sockerberoende och tarmhälsa. 


Dipl. Kostrådgivare (Paleo Institute/MF Utbildningar)
Cert. Hormonterapeut (Therese Renåker)
Cert. DNA analytiker (Nordic Laboratories)
Cert.Matintolerans analytiker (EU Biotek)

 

Kicki Käller

Kicki är certifierad Sockerberoendeterapeut och att hon brinner för att hjälpa personer med sockerberoende är inte konstigt då hon själv har sjukdomen och vet vilken kraft och stark nedbrytningsförmåga den har. Men hon vet också att det finns en väg upp igen och hon har många verktyg i sin låda att dela med sig av. Kicki är i botten pastor med över 20 års erfarenhet i själavård vilket är ett stort stöd även för hennes klienter idag. Att lyssna på Kicki när hon föreläser och utbildar är en fröljd då hon har lång pedagogisk erfarenhet från både pastorsyrket och som lärare. 


Cert.sockerberoendeterapeut (Bittens Addiction AB)
Cert.SUGAr terapeut, (Dahl & Dahl beroende och preventions center/Bittens Addiction AB)
Lärare i biokemisk reparation och matplan för sockerberoende (Bittens Addiction AB)
Dipl. Kostrådgivare (Anna Hallén Utbildningar)
Cert. Hårmineralanalys (NutriTech)
Cert. DNA analytiker (Nordic Laboratories)
Cert.Matintolerans analytiker (EU Biotek)